Klaar voor de GGD

Om officieel als gastouder aan de slag te kunnen moet je worden opgenomen in het Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Voordat je daarin kan worden geregistreerd, wordt zowel de gastouder (in spé) als de opvanglocatie getoetst door de GGD.

Potentiële gastouders worden o.a. getoetst op documenten (denk aan diploma's, een Verklaring Omtrent het Gedrag en een ID) en de locatie wordt bezocht door een inspecteur van de GGD.

Niets om je zorgen over te maken. Zeker niet als je deze cursus hebt gedaan. Dan weet je namelijk precies wat je kan verwachten, waar je op wordt getoetst en wat je van te voren moet hebben gedaan om de toets te doorstaan.

Deze cursus bevat alle informatie die je nodig hebt om de GGD inspectie met goed gevolg te doorstaan en is gemaakt in samenwerking met:

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen:

  1. Theorie: Een uitgebreid theoriedeel waarin we je kennis aanbieden die je nodig hebt om de toets van de GGD te doorstaan en als erkend gastouder te kunnen worden opgenomen in het Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). 

    Dit theoriedeel kun je in je eigen tempo bestuderen. Je kunt de cursus afsluiten wanneer je wil en later weer verdergaan waar je gebleven was. Na afloop van de cursus ben je klaar om de toets te maken.

  2. Een toets: De toets bestaat uit enkele vragen waarmee je je kennis net zo lang kan toetsen en oefenen tot je het volledig beheerst.

KNGO en Samenopvoeden.nl wensen je veel succes en een prachtige carrière in de gastouderopvang toe!

Laatste wijziging: maandag, 21 oktober 2013, 11:45