PW-3 voor gastouders

Als gastouder ben je altijd druk met het opvangen van kinderen. Dit doe je met ontzettend veel plezier. Maar je wilt je ook verder ontwikkelen in je vak als gastouder. Je volgt workshops en cursussen en ontvangt hiervoor een certificaat. Maar deze certificaten hebben geen MBO- of HBO-status en een opleiding PW3 Kinderopvang die te combineren is met je werk als gastouder bestaat ook niet, terwijl je daar wel behoefte aan hebt.

Wij hebben de oplossing!

Samenopvoeden.nl biedt in samenwerking met STOC Opleidingen een opleidingstraject aan waarbij je in achttien maanden het diploma MBO-3 Pedagogisch Werk Kinderopvang kunt behalen. 

Op maat gemaakt 

De MBO-3 opleiding Pedagogisch Werk Kinderopvang is helemaal op maat gemaakt voor gastouders. Daarom wordt deze opleiding ook 'PW3 Kinderopvang voor gastouders' genoemd. Er wordt rekening gehouden met je drukke agenda, met wat jij als gastouder al kunt én integreert wat je nog moet leren in jouw werk als gastouder. Op deze manier leer je al werkend en maak je de opdrachten gewoon tijdens werktijd!

Hierdoor leer je op een andere manier te kijken naar o.a.:

  • het pedagogisch klimaat
  • ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen
  • de veiligheid in huis
  • kennismakings-, intake- en feedbackgesprekken te voeren met de vraagouders
  • de aandacht te verdelen bij meerdere kinderen
  • bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen passende activiteiten aanbieden.

Kortom, de opleiding PW3 Kinderopvang is een kwaliteitsimpuls in jouw werk als gastouder!

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit 16 modules en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Praktijk

Elke module bestaat uit praktijkopdrachten die de gastouder moet uitvoeren. De opleiding is beroepsgericht, wat  betekent dat de gastouder deze opdrachten grotendeels op haar eigen werkplek kan uitvoeren.

Theorie

Ter ondersteuning volgt de gastouder theorielessen waarin betreffende onderwerpen behandeld worden. Iedere module wordt afgesloten met een module opdracht. De gastouder volgt de theorielessen op 22 zaterdagen verdeeld over 18 maanden. Ter voorbereiding op deze lessen moet de gastouders literatuur bestuderen.

Stage

Daarnaast lopen de gastouders 60 uur stage bij een erkend leerbedrijf op niveau 3.  

Duur

De duur van de opleiding is achttien maanden en bestaat uit 22 bijeenkomsten (één bijeenkomst bestaat uit 2 dagdelen). De bijeenkomsten worden gehouden op zaterdag. 

Erkend Diploma 

Je wordt opgeleid voor het diploma Pedagogisch Medewerker niveau 3 met CREBO nummer 79140. Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-3 diploma Pedagogisch Werk Kinderopvang. 

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen €2.650,- voor de lessen inclusief thee en koffie.
Dit kan in één keer betaald worden, maar er kan ook een betalingsregeling worden afgesproken van 4 gelijke termijnen.

Daarnaast moet je een boekenpakket aanschaffen. De kosten voor dit boekenpakket bedragen € 369,- en worden bij de eerste les uitgereikt.

Met elke gastouder wordt een intakegesprek gehouden om in te schatten of het haalbaar is om de opleiding te volgen. Mocht STOC tot de conclusie komen dat dit mogelijk niet haalbaar is, dan wordt voor de intake  €70,- in rekening gebracht.  

Voordelen

Waarom starten met de MBO-3 opleiding Pedagogisch Werk Kinderopvang? 

  • Je onderscheidt je van andere gastouders doordat je werkt aan je beroepshouding en zelfvertrouwen. Dit zorgt voor een professioneler houding naar de ouders;
  • Je staat steviger in je schoenen door je pedagogische kennis. Ouders zien jou nog meer als een autoriteit op het gebied van kinderopvang;
  • Je oefent met het voeren van “lastige gesprekken” met vraagouders, GGD, buren. Dit gaat je beter af, waardoor je sneller een positief resultaat behaalt.

 

Geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in!

Klik hier om je in te schrijven.

 

Laatste wijziging: vrijdag, 13 juli 2018, 14:07